ZCorp ZScanner® 700  
 

3D skener Z-Corp Z-700 je ručni, mobilni 3D skener koji se odlikuje izuzetnom brzinom skeniranja, jednostavnošću upotrebe i nevjerovatnim mogućnostima uz pomoć kojih je moguće skenirati predmete različitih dimenzija i oblika. ZScanner programska oprema kreira poligonsku mrežu površine objekta u realnom vremenu, tako da je odmah, na licu mjesta, moguće vidjeti kvalitet skena i reagovati i ispraviti eventualne propuste. Pri samom skeniranju moguće je podešavati rezolucije skeniranja, tako da se mogu očitati i najmanji detalje na samom objektu. Dodatna softverska oprema omogućava jednostavan rad i doradu skeniranih podataka.
Za razliku od klasičnih skenera koji zahtjevaju fiksiranu poziciju, traže izuzetnu spretnost za upravljanje, a objekti i prateća oprema za pozicioniranje moraju biti unutar vidnog polja, Zscanner može opslužiti cijelu površinu u jednom potezu, uz izuzetnu mobilnost koja je karakteristika svih ručnih naprava. Na taj način je moguće skenirati i teško dostupne objekte.
Uređaj je primjenljiv u arhitekturi, mašinstvu, umjetnosti i restauraciji, medicini, inženjeringu, digitalnom arhiviranju, modeliranju kalupa, ergonomskom dizajnu, digitalnim medijima, igrama, animacijama, te u brojnim drugim oblastima. Zbog svojih dimenzija skener je potpuno mobilan i lako ga je upotrebljavati na bilo kojem mjestu.